Шофьор бе уволнен след разговор с бизнесмен

Шофьор бе уволнен след разговор с бизнесмен

Шофьор на лимузина уволнен

Интересна скорошна случка от Лас Вегас повдигна въпроса къде е границата на професионалното поведение при обслужващия персонал на лимузините под наем.

Намиращият се в криза отбор по американски футбол на Оуклънд Рейдърс неотдавна обяви, че от 2020-а година ше премести седалището си в хазартната столица. Нормално, собственикът на клуба Марк Дейвис – приветлив и достъпен бизнесмен – вече посещава града все по-често.

В края на януари Дан Холмгрен, шофьор на Лимузини Ейбръхам, чака случаен клиент пред Сийзърс Палъс. От хотела излиза Дейвис, който чака свой транспорт. Холмгрен, родом от района на Оуклънд – Сан Франсиско, фен на Рейдърс от дете, обменя няколко ентусиазирани общи думи с Дейвис, споделяйки му свързаността си с клуба и факта, че е купил абонамент за мачовете му през следващия сезон. Дейвис, който дори не е клиент на Лимузини Ейбръхам, реагира повече от дружелюбно.

Минути след това Холмгрен е повикан в централата на фирмата си и уволнен за непрофесионално отношение, по-конкретно затова, че е оставил лимузината си без непосредственото си присъствие. Така един непринуден кратък разговор става причина за дискусия дали правилата, които отличават бизнеса с лимузини под наем от общото споделено пътуване (Убер) не са твърде сурови. От Лимузини Ейбръхам отказват коментар по случая.

Цялата статия на английски можете да откриете в Las Vegas Review-Journal.